Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Česko jede v trychtýři, stalo se pokusnou laboratoří Evropy v

Významná část českého národa se rozhodla sama a přikročila nezadržitelně k akci. Češi se štěpí na tři větve. Jedni protestují proti epidemii, rouškám a uznávají konspirační teorie. Druzí jsou zalezlí doma. Třetí drželi pravidla, 

ale už jim tečou nervy. Jako první národ se promoříme, ať to stojí, co to stojí. Nejsme v tom sami.

Situace kolem nás: V ostatních evropských zemích se snížila ochota lidí podřídit se protiepidemiologickým opatřením. Ačkoliv by logická a rozumná opatření občany ochránily před epidemií, neochrání je před nimi samými a před nahromaděnou frustrací, strachem a nejistotou z budoucnosti a negativními emocemi. Země, kde mají kostlivce ve skříni, podobně, jako tomu je v České republice jsou také pořádně zavirované. Všude se začíná objevovat nespokojenost a násilí.

Díky jednání a vystupování autorit, ať již politiků či vědců, je zřejmé, že u nás proto, co bude následovat, není třeba referenda ani hlasování v poslanecké sněmovně. Významná část národa se zkrátka po krátkém zaváhání rozhodla sama. Jak? Tak, že jako první v Evropě vstoupíme do druhé fáze epidemie a přirozeně se nepromoříme a uvidíme, co se stane.

Vědci, politici i další varují, ale jejich nesourodý projev, různě deformovaný možná medii ale zejména jejich dalšími zájmy, zejména komerčními a populistickými nakonec rozhodl o tom, jak se národ jako celek zachová. Na "Novinkách: a "Seznamech" lítají velká čísla o statisících mrtvých, obětech Koronouše, o milionu nakažených Koronoušem v CR a prognózy kolapsu zdravotnického systému (všechno je velice reálné).

Národ, nebo respektive velká část národa se vyjadřuje, že už to neposlouchá. Už to lidé nečtou, slovo autorit ztratilo váhu a význam, lidem je to už opravdu asi jedno. Není kapacita ani ze strany policie a armády, aby dávaly pokuty za nedodržení, ale čeho vlastně?  Sama začínám mít v tom všem zmatek...

Část "Pražáků" vyrazila na farmářské trhy se zvesela promořit. Další část se slezla s přáteli na vínko, poslední část vyjela do hor, promořit to tam. Na horách jsem měla možnost sledovat spíš než rodinky a jednotlivce velké skupiny dvou desítek lidí, kteří se druží, chodí na vycházky a užívají krásného počasí. Místní nebo chalupáři. Popíjejí, co se dá a společně se baví, protože co lze v této době dělat na čerstvém vzduchu… samozřejmě sportovat.

Co s námi bude?

Část lidí, kteří už půl roku nevystrčili nos a pravděpodobně ani nevystrčí ještě mnoho měsíců, než to všechno na chvíli utichne, klepne pepka nebo dostanou infarkt, protože co jiného se Vám stane, když budete pořád nalepeni na doma na televizi a na počítači.

Druhá část, která protestuje, se buď pomlátí na Václaváku 28.10. nebo při jiné davové akci. Úzkost, deprese a agrese spolu souvisí. Výzkum nám to celkem jasně ukazuje. Lze tedy očekávat, že lidská agresivita roste stejně exponenciálně jako roste křivka nakažených Koronavirem. Je to taková koronakorelace! A i ta si brzy vybere svou daň. Bezrouškáři a „rozlobení“ se pomlátí, promoří a budou imunní… 

Poslední část, která doposud dbala všeho a respektovala všechna nařízení. Ta se z toho zblázní anebo za pár týdnů už v karanténě nevydrží. Vyleze ven mezi lidi. Poruší předpisy a nakazí se v tu nejméně vhodnou chvíli, kdy podle vědců budou zrovna nejplnější nemocnice. Takže ti skončí na těch chodbách nemocnic.

Ve které jste skupině? Kam patříte?

Asi bychom měli přestat hrozit a vyhrožovat, ačkoliv jsou prognózy pravdivé, lidem je to už jedno.

Český národ nasedl na tobogán a jede. Jedeme černým tunelem, hází to s námi hlava nehlava a vůbec není možné zabrzdit, změnit směr. Hlídáme si jen, abychom si nezlámali ruce a nohy a neutopili se. Je to taková jízda, že vůbec není čas přemýšlet. Z temného tunelu nás to vymrští do trychtýře. Jsme oslněni prudkým světlem po černotě. Jedeme po hraně ještě rychleji než v tunelu.  Strašlivou rychlostí míříme do kola a potom rovnou do černé díry dole. Většina z nás se přetočí a jede po zadku místo po předu! Už zbývá myslet jenom na to se neutopit a kam černá díra vede, je už fakt jedno. Protože jiná cesta není.

Autor: Michaela Zahrádka Köhlerová | neděle 25.10.2020 14:56 | karma článku: 25,77 | přečteno: 1578x
  • Další články autora

Michaela Zahrádka Köhlerová

Sliby chyby, už se nám to nelíbí! Dvě strany mince: Bezradná vláda a na druhé straně

Každá mince má dvě strany. Česká mince je ale falešná z obou stran. Jedna strana: Nekompetentní vláda, která se neřídí a neřídila relevantními informacemi, ale rozhodovala podle křišťálové koule, nebo ještě hůř, podle svých zájmů

22.10.2020 v 10:49 | Karma: 15,26 | Přečteno: 670x | Diskuse| Společnost

Michaela Zahrádka Köhlerová

Lockdown: zoufalý trest zoufalého rodiče, nikoliv jako rozumný krok od kompetentní...

Nevěříte, já také nevěřím, že to pomůže. Nebo Vy ještě věříte? To Vám nevěřím, protože statistiky ukazují, že lidé už nevěří vládě nic. Kde jsou statistiky, kde se lidé nakazili nejvíce a nejčastěji? Lidé lockdown max proklejí.

21.10.2020 v 13:49 | Karma: 28,08 | Přečteno: 1183x | Diskuse| Společnost

Michaela Zahrádka Köhlerová

V Čechách se nakazí víc lidí než v jiných Evropských zemích. Naší hybnou silou jsou silné

Za nedostižné prvenství v počtu nakažených na 100 000 obyvatel mohou nejhlubší pocity, které řídí naše chování. Nedůvěra v autoritu a ztracená naděje v budoucnost.

20.10.2020 v 10:47 | Karma: 42,31 | Přečteno: 10512x | Diskuse| Společnost

Michaela Zahrádka Köhlerová

Ohlédněme se, spatříme naše kořeny, jako odpověď k dnešní situaci.

Mediální poselství: Přestalo dbát na naději, tak tu žádná není, a proto jdeme jako ovce na porážku a žádné výstrahy vlády ani odborníků neslyšíme. I kdybychom slyšeli, nedolehnou k našim srdcím, protože tam leží odstřižená naděje

17.10.2020 v 9:59 | Karma: 11,81 | Přečteno: 406x | Diskuse| Společnost

Michaela Zahrádka Köhlerová

Může kůň zachránit nemocné miminko/dítě?

Kůň od nepaměti sloužil člověku. Od průmyslové revoluce se však jeho uplatnění zúžilo na dostihy a jiné zábavné aktivity. Za posledních 20 let se rýsuje nové, velice specifické využití koně jako terapeutického nástroje pro fyzioterapii a psychoterapii. Před deseti lety jsem se poprvé seznámila s fyzioterapií pomocí koně u malých miminek, které mají závažné neurologické problémy. Chtěla bych se s vámi podělit o to, co se do slov snad ani nedá otisknout – o to, jak zvíře a člověk mohou učinit zázrak. Nejde o zázračné uzdravení těžké jinak neléčitelné nemoci, ale o to, jak člověk a zvíře mohou léčit a dávat životu smysl v momentech, kdy naše medicína smysl nedává a kdy jako lidé stojíme na hranici svých možností.

27.3.2015 v 10:15 | Karma: 7,23 | Přečteno: 376x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

U Votic se srazila tři auta, ženu záchranáři letecky transportovali do Prahy

28. dubna 2024  15:57

U Votic na Benešovsku došlo k dopravní nehodě, havarovala zde tři osobní vozidla. Při nehodě se...

Záchranáři měli ve vzduchu naráz tři vrtulníky, zasahovali i na hoře Říp

28. dubna 2024  15:56

V Ústeckém kraji zasahovaly v jednu chvíli tři záchranářské vrtulníky. Jeden letěl pro vážně...

V Rakousku zemřel český turista, měl nehodu při jízdě na kajaku

28. dubna 2024  14:15,  aktualizováno  15:50

Při sobotní nehodě na kajaku nedaleko rakouské obce Scheffau zemřel 36letý Čech, uvedla rakouská...

V Německu zemřeli dva pobodaní Ukrajinci. Policie podezírá 57letého Rusa

28. dubna 2024  15:28

V areálu nákupního centra v bavorském městě Murnau am Staffelsee byli v sobotu večer nalezeni dva...

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč

  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2146x
Mgr. Michaela Zahrádka Köhlerová

Vystudovala 2 LF UK obor fyzioterapie, 2008 – 2012 psychoterapeutický výcvik ve skupinové psychoanalytické psychoterapii, 2007 – 2012 pracovala na soukromé poliklinice Medicom jako vedoucí fyzioterapie a odborný garant. Od 2011 v PL Bohnice, kde se spojuje terapie duše i těla.

Seznam rubrik

Oblíbené články