Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nesouhlasím. Data jsou jasná, nutná opatření také. Akorát to tenhle národ odmítá akceptovat a vláda se bojí vynutit ....

0 0
možnosti
Foto

Je to ode mne ošklivé, ale po přečtení článku jsem si vzpomněl na jeden starý vtip:

- Jak v psychiatrické léčebně rozpoznáte lékaře od pacientů?

- Lékaři mají klíče od dveří.

0 0
možnosti
Foto

Češi jsou ze všeho vysmátí, ale teď to má bohužel velmi nepříjemné důsledky. Protektor Heydrich nás tehdy prokoukl.

1 0
možnosti
MV

M74i25l36a12n 44V95i98k

21. 10. 2020 19:22

Jak dlouho tady ještě tento blábol bude?:?

1 1
možnosti
Foto

K52a37r45e24l 83C10a48c38h

21. 10. 2020 19:19

Nechápu tak vysokou karmu za vystrašený článek. Za co proboha. Měl bych být vzhledem ke svému věku ve skupině těch, co mohou mít v případě nakažení problém jej zvládnout. Přesto žádný strach nemám. Vždycky mám dvě možnosti. Buď se nakazím, nebo nenakazím. Když se nakazím, nemusím mít příznaky nemoci, nebo je budu mít. Když je budu mít, buď se s tím můj imunitní systém vyrovná tak, že nebudu potřebovat lékařskou pomoc, nebo budu muset do nemocnice, kde se mně budou snažit udržet při životě, dokud to můj imunitní systém nedokáže zvládnout. Teprve tehdy, když to ten imunitní systém nezvládne, už mám jen možnost - umřít. K tomu je ale cesta daleká a je mnoho možností, jak se k ní dostat dříve i bez koronaviru. Myslet si, že se dá viru donekonečna vyhýbat, je dětinské. Ten tu s námi bude již nastálo. Musíme si na něj zvyknout. A obava, že by pro mně nebylo v nemocnici lůžko s ventilátorem? Vždyť umírá na různé nemoci lidí, pro které by byla možnost léčby, ale nikdo jim ji neposkytne. Nebo pro nepružnost systému ve zdravotnictví od zjištění potíží do vyšetření a vyhodnocení výsledků uplyne taková doba, že je již pozdě na úspěšný zákrok? To se stává běžně. Nikdy nebude všechno úplně ideální.

5 0
možnosti
JD

J52a35n 72D11o19u34š79e80k

21. 10. 2020 17:38

"V Čechách se nakazí víc lidí než v jiných Evropských zemích": A proč asi? Kvůli vládě? Roznáší vám ten bacil do baráků? Člověk je snad nadám rozumem a schopností číst, třídit data a poučit se z nich. Nebo ne?

15 0
možnosti
Foto

Madam, covid je všude ve světě, opatření taková jako u nás jsou běžná na západ od nás vlastně téměř v celém světě (Francie má i zákaz nočního vycházení). Mladým lidem nikdo nebere jejich vzdělání, budou studovat o něco déle, pokud budou chtít a možná si ho budou víc vážit, nebudou to brát jako samozřejmost. Moje generace to nezažila, ale třeba jsme nemohli běžně cestovat po světě a taky jsme žili, generace mých rodičů zažila válku protektorát strach o život, který byl možná podobný tomuto. Nezmínila se jste nikde o těch, kteří z důvodu nezodpovědnosti a sobeckoti právě těch , které zminujete, ohrožují .... svoje rodiče, babičky, lékaře, zdravotní sestry, policisty...

12 0
možnosti
PK

Myslíte, že ta opatření vás ochrání? Že ten virus zmizí? Že bude v dohledné době účinná a bezpečná vakcína?

Autorka má pravdu, ta opatření berou lidem to podstatné, tj. normální život. Rozhodně by bylo lepší přijmout minimální opatření, jako to udělalo Švédsko, soustředit se na cílenou (nikoliv plošnou) ochranu rizikových skupin a ostatní nechat normálně žít.

Stejně to tak nakonec dopadne a bohužel nás to stálo a ještě bude stát zbytečné stovky miliard navíc.

0 0
možnosti
JR

J76a89n 87R42o65s94a

21. 10. 2020 15:18

Ja nevim proc chcete vsechno hazet na vladu, podle myho by kazdy mel jednat sam odpovedne. Vladu vicemene nepotrebujeme. Asi kdyz je ve svete pandemie a rostou cisla nakazenych exponencialne, tak nedelam ramena a proste chranim jak sebe tak ostatni. Proste si poridim respiratory pro celou rodinu, budu je nosit a budu si mejt ruce. Zadny velky psycho, neni duvod se prilis bat, je dulezite jednat racionalne.

11 0
možnosti
JZ

J95a67n 40Z31i43e27g54l51e60r

21. 10. 2020 10:34

Jak jinak, jarní zvládnutí pandemie je samozřejmě zásluhou vlády. Kdežto za současnou nezvládnutou podzimní vlnu pandemie mohou neukáznění občané.

3 1
možnosti
MN

Anebo přesně obráceně. ;-D Záleží na politických preferncích. Koronavirus už dávno překročil rámec medicíny a stal se obrovskou politickou zbraní. Vlevo, vpravo, u demokratů i diktátorů, u vlády i opozice.

Anebo bude pravda spíš někde uprostřed, nemyslíte? Vláda i občané tak nějak dohromady, nejde to od sebe úplně oddělit a hodit výlučně na jednu stranu. A u občanů myslím jak "kobliháře", tak "antikobliháře". :-/

5 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2146x
Mgr. Michaela Zahrádka Köhlerová

Vystudovala 2 LF UK obor fyzioterapie, 2008 – 2012 psychoterapeutický výcvik ve skupinové psychoanalytické psychoterapii, 2007 – 2012 pracovala na soukromé poliklinice Medicom jako vedoucí fyzioterapie a odborný garant. Od 2011 v PL Bohnice, kde se spojuje terapie duše i těla.

Seznam rubrik

Oblíbené články